torsdag 21. februar 2013

Deilig avbrekk i skolehverdagen!

Vi intervjuet en gjeng fra workshop 6 som handler om statistikk. Elevene vi snakket med var Ingeborg Djupevåg, Madelein Monstad, Marius Abrahamsen, Frida Steinbakk og Susanne Røssevold.

Hva gjør dere på denne workshopen?
Vi jobber med statistikk og lager spørreundersøkelser. Vi får lage våre egne undersøkelser og velge hva de skal dreie seg om. Foreløpig har våre spørreundersøkelser handlet om framtidskonferansen og om hva elever og lærere syns om tiltaket.

Føler dere at dere oppnår noe med denne workshpen? Får dere inspirasjon til å bidra i samfunnet?

Vi får ikke så mye inspirasjon til å birda i samfunnet, dessverre, men det er interessant å lære litt statistikk. Vi syns ikke at denne wokshopen kan kobles til framtidskonferansen, fordi vi ikke ser hvordan den er framtidsrettet. Man kan få bruk for statistikk i framtiden, men det har ikke så mye med framtidskonferansen å gjøre. Framtidskonferansen handler om å tenke nytt, og statistikk er noe vi kan godt fra før. 


Syns dere framtidskonferansen er et godt tiltak?

"Ja, det er et godt tiltak. Det kommer mange kunnskapsrike mennesker som bidrar med gode foredrag til dristige hjerner", sier Marius Abrahamsen og ler. "Det er også et deilig avbrekk fra alt skolearbeidet. Det er fint med variasjon i skolehverdagen" skyter Ingeborg inn. 

"De som holder foredrag har viktige roller i samfunnet og er veldig engasjerte, som for eksempel teatersjefen, statssekretæren fra Iran og mange flere", legger Frida til. Alle er enig om at noen av workshopene er gode og framtidsrettet, mens andre er mindre hensiktsmessig i forhold til denne konferansen.

Hvilke foredrag har dere sett og hva syns dere om de?
Susanne og Madelein tilbrakte dagen i går i skoletorget og så på åpningen av konferansen og foredrag fra Jill Walker Rettberg, Lars Nyre og Knut Olav Almås. 

"Vi likte åpningen godt! Ole Hamre var spesielt imponerende! Han underholdt oss lenge og var en flink foreleser. De tre andre foreleserne snakket om sosiale medier og om hvordan en liten kommentar på nettet kan utvikle seg til noe internasjonalt. Veldig interessant!"

Marius Abrahamsen tilbrakte onsdagen i Ukjente Stjerner og for å se foredraget til Paal Richard Peterson. "Han var døv, morsom og engasjert. Han snakket om døve og deres deltakelse, og om hvordan ny teknologi har gjort det mulig for ham å jobbe i et departement. Det var kjekt for meg å være med ettersom jeg har hatt tegnspråk som fremmedspråk."

Framtiden ligger i deres hender. Har dere troen på framtiden?
Med tanke på samfunnets utvikling har vi egentlig god tro! Vi er dristige hjerner i samspill og vil kvarandre vel ;) Eneste vi kunne trengt hjelp til er teknologien, ler de i kor!

F.v. Susanne, Ingeborg, Marius, Madelein og Frida. 


1 kommentar:

  1. Kjempefint dere. Lur idé å intervjue medelever. Godt språk og flott foto. Stå på!

    SvarSlett